Waar moet een aluminium overkapping aan voldoen?

Je droomt al heel lang van een overkapping. Hoog tijd om er nu eens eindelijk werk van te maken en de belangrijke vraagstukken rondom een aluminium overkapping kopen te onderzoeken. Een aluminium overkapping kopen wil je in een keer goed doen. Het is immers een grote investering. Dan is het belangrijk dat je goed op de volgende zaken let. 

  1. Materiaalkeuze waar kies je voor?

Een houten overkapping is heel mooi om te zien heeft een landelijke sfeer, maar heb je wel wat onderhoud aan. Terwijl een aluminium overkapping juist een strak en modern beeld geeft en weinig onderhoud nodig heeft. De beste kwaliteit. 

Je hebt lang gespaard om je aluminium overkapping te kunnen kopen. Dan wil je natuurlijk ook het beste waar voor je geld. Dat betekend een goede kwaliteit zodat je er lang plezier van hebt. Bij Mullerveranda bieden bij de Robuust veranda aan. De naam verraad het al. Deze veranda staat voor stevigheid en kwaliteit. Onze Robuust is gemaakt van dikker aluminium en heeft een dubbelwandige goot ideaal voor de grotere maten en voor mensen die kwaliteit waarderen. Bij Mullerveranda zijn onze aluminium overkappingen van ongeëvenaarde kwaliteit omdat we gebruik maken van het 6063-T6 aluminium.

  1. Dikte van poedercoating?

Een aluminium overkapping wordt het best voorzien van een poedercoating 

Back linck

in plaats van een laklaag. Voor aluminium geldt over het algemeen dat een poedercoating van 60 tot 80 micrometer meer dan voldoende bescherming biedt.

  1. Voor welke kleur kies jij?

De standaard kleuren die wij aanbieden bij Mullerveranda zijn Antraciet Ral 7016 en Crème Ral 9001. Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden op het gebied van kleur. Wil jij een andere Ral kleur vraag dan zeker een offerte aan. Let wel op; hier zitten extra kosten aan verbonden.

  1. Welk soort dak kies jij?

Dat is natuurlijk een goede vraag. Wat vindt je belangrijk? Een aluminium overkapping met glazen dak zodat er veel licht inval is? Of liever een polycarbonaat dak. Een van de leveranciers waar wij mee samenwerken is Skulux. 

  1. Een gesloten overkapping of open?

Maximaal genieten van je tuin ga je het beste doen met een gesloten overkapping. Het geeft je tuin een compleet nieuwe look en zorgt er tegelijkertijd voor dat je het hele jaar door lekker buiten kunt zitten. In de zomer genieten van de zon en de zwoele zomerwind. In de winter beschermd tegen de regen en kou.