De verschillen tussen een houten veranda en aluminum veranda

Ga je een veranda aanschaffen dan zijn er tal van mogelijkheden. Veranda’s zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Voor elke tuin is er wel een passende veranda te vinden die perfect bij je tuin en huis past. Een van de grootste verschillen is natuurlijk het materiaal waarvan de veranda gemaakt wordt. Maar wat is nou het verschil tussen deze soorten veranda’s? In deze blog zal ik de verschillen op een rij zetten en gaan we vergelijken. Laten we beginnen.

Waar kiest u voor? een aluminum veranda of een houten veranda?

Een houten veranda vinden mensen vaak gezelliger dan een aluminum veranda. Hout heeft een warme uitstraling. Met de stijl van een houten veranda kan flink gevarieerd worden. Niet alleen qua model maar ook qua kleur. Ook de verschillende houtsoorten geven de veranda meteen een andere uitstraling. Als u deze dan schildert kunt u er een uniek karakter aan geven. Dan geeft u de houten veranda een landelijke sfeer. Wel is het belangrijk dat u het hout goed onderhoudt. Het wordt namelijk door de weeromstandigheden geleefd. Om het hout te beschermen en sterk te houden is het van belang om elke 4-5 jaar het hout te onderhouden met een hoogwaardige grondlaag of houtolie.

Een aluminum veranda kent vele mogelijkheden

Een aluminum veranda heeft veel voordelen. Deze  is onderhoudsarm en weerbestendig en hoeft niet behandeld te worden om alle seizoenen te weerstaan. Aluminium is een veelzijdig materiaal. Het is licht in gewicht, maar daarnaast ook heel sterk. De mogelijkheden zijn enorm. Profielen, kleuren en stijlen: zowat alles kan. Je kunt je veranda dan ook perfect laten aansluiten bij de bouwstijl van je woning. Van strak en modern over uitgepuurd tot net heel landelijk of klassiek: jouw smaak staat centraal. De mogelijkheden zijn onbegrensd en we denken graag met je mee.

Wilt u onze aluminum veranda bekijken bezoek dan onze showroom

Wil je de aluminum veranda’s komen bekijken, bijkomende informatie of een offerte op maat? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom. In onze showroom word je vriendelijk welkom geheten door een van onze medewerksters van Mullerveranda. Daar worden al uw vragen beantwoord, kun je terecht voor een heerlijke bak koffie en is er volop inspiratie overal om je heen.